5 måder at undersøge din branche

Brancheanalysen i din forretningsplan er en undersøgelse af, hvad det er for et spil du melder dig ind i og hvad det er for et økosystem du skal overleve og vokse i.

Her er fem måder at blive klogere på din branche:

  1. Tal med én, der driver en tilsvarende virksomhed. Det behøver ikke – og bør nok ikke – være en konkurrent, men kan også være én der bare fungerer i det samme økosystem af kunder, leverandører, regler og traditioner. Én der ved hvad der foregår.
  2. Tal med én, der har arbejdet i branchen i mange år. Hvis ikke du kan finde en passende virksomhedsleder i branchen, kan sælgere, indkøbere o.s.v. være lige så interessante – og måske endnu mere interessante indenfor deres specialer. Men fokuser på dem, der har udadvendt kontakt og fornemmer, hvad der sker derude på slagmarken.
  3. Tal med en leverandør til branchen. Dine kommende leverandører kan være interesserede i at hjælpe dig godt igang, og da de sælger til dine konkurrenter, ved de en masse om hvad der sker i branchen.
  4. Læs nyheder fra brancheorganisationer – søg evt. på Infomedia. Brancheorganisationer udgiver også løbende rapporter om forskellige forhold i branchen. Nogle er frit tilgængelige, andre må man købe sig til.
  5. Find firmaprofiler for din branche på WEB-DIRECT (få evt. gratis adgang via dit bibliotek). Du kan finde regnskabstal og meget mere om dine konkurrenter på WEB-DIRECT – hvis de vel at mærke er etableret som selskaber. Du kan også få et overblik over virksomheder i branchen og se hvor store de er.

 

No comments yet.

Skriv et svar