5 kilder til statistik i din forretningsplan

Når du vil dokumentere størrelsen af dit marked i Danmark eller på andre markeder med lidt statistik, er det oplagte sted at starte hos de nationale statistikkontorer, der naturligvis har gjort en masse statistik tilgængelig på deres hjemmesider:

[check_list]

[/check_list]

Det gode ved disse kilder er, at der er ufatteligt mange data at finde. Desuden kan man tilpasse sine søgninger og udskrifter til lige præcist det, man har brug for, og evt. generere kurver og søjlediagrammer klar til at sætte ind i forretningsplanen.

Den store mængde data kan naturligvis også være ulempen, da det nogle gange kræver lidt tålmodighed og forgæves forsøg inden man finder det helt rigtige. Og nogle gange findes det helt rigtige ikke, og man er nødt til at nøjes med det næstbedste. Hvis man f.eks. leder efter salget af motorcykler, kan man måske blive nødt til at nøjes med bestanden eller importen til at give et fingerpeg.

Men prøv det af. Alle ovenstående har engelske versioner, hvis det kniber med lokalsproget.

 

 

markedsundersøgelse, research

No comments yet.

Skriv et svar